söndag 27 november 2016

FRÖTUNACROSSEN OCH KM

Börjar bli tjatigt men visst fick man släpa sig till soffan före kl 5:00 idag med. Simon vägrar sömn. Fick sova någon halvtimme till sen var det frukostdax. Ute ven stormvindarna så huset knakade. Snön yrde och tanken på att gå ut blev endast en tanke,............ tills kl var 9:00 då jag trottsade vädret och tog mig cyklandes på delvis såphala vägar till Förtunaskola.

En glad Stefan blev KM vinnare och fick höja chokladtomten mot skyn. Grattis!!!

 Det var ju Frötunacrossen! ..och även ckn KM i cyclocross. Banan som Chippen och Freddie komponerat ihop var snarlik förra årets bana. Men banan var finare iår då den var torrare och den snön som kom var perfekt spårsnö så man hitta bana direkt. Vinden var inte så farlig då banan går runt skolan och i skogen så riktigt skoj cykling.
Efter mastervarv så samlades startfältet och vi körde 30 min + 1 varv.
Stefan chock öppna och fick lucka direkt på de tekniska partierna. Jag körde lite stelt i början och Stefan dryga ut sin ledning. Johan var på mitt hjul med in på andra varvet så punkar Johan och det var slutkört för honom. Jag fortsatte jaga Stefan och knaprade in. När det var 2 varv kvar så var jag säker på att jag tar honom på slutet men en liten miss av mig och en bra körade Stefan gjorde att jag inte kom helt ifatt. Stefan vann med ca 5 sek före mig. Christoffer 3:a, Freddie 4:a och Chippen 5:a.
Efter rejset hade jag med mig komplett klädbyte då jag skulle cykla hem, det var skönt i kylan. Chippen och Freddie bjöd även på varmglögg, kaffe och pepparkakor. Gott och värmde fint efter rejset.
Cyklade sedan hem och till lunch var det längdskidor på TV. Sedan var Simon, Iza och ute och åkte lite skidor på åkern men det var lite tunt och töigt före så rätt mycket gnäll. Nu kollar jag på play/damernas rejs sedan blir det laga pizza till middag. Sen var den helgen slut!!