lördag 20 augusti 2016

KVISTHAMRA XCO TT

Riktigt fint väder denna lördag med sol och moln och runt 20 graders strecket. Det var Xco TT på Kvisthamra bikepark banan och vi var 8 startande. Banan var i fint skick men allt regnande i veckan hade gjort banan lite segare än det där superhårda körariktigtfortunderlaget.
Efter mastervarvet vid 10 tiden så körde vi 4*3,1 km.

När klockorna tickade igång och startsignalen ljöd var ingen sugen på ta starten uppför serporna de första 50 höjdmetrarna. Så jag fick motvilligt ta kommandot och för att få bra träning så körde jag gasen i botten direkt.
Ville Olsson och Henrik Mård var de som gick med hela vägen upp. Men efter varit runt kullen och tagit mig in i skogen så var jag plötsligt ensam. Ville hade pyspunka och Henrik hade släppt lite på tempot.
Jag blev själv till varvning och klocka 12:22 min på det varvet. Det var ok tid. Ville stod och vänta och haka på igen. Han gick om och höjde tempot uppför och jag fick lite svårt att haka. Men när det flacka ut igen så var jag ikapp och då var Ville inte lika stark som han brukar.
Vid varvningen så vänta Ville igen och pace och sparra mig uppför. Han gjorde så benen fick svida ordentligt uppför idag. Varvtiden på varv 2 var 12:53 min, sedan 12:41 min och sista på 13:03 min. Blev ok varvtider på den tuffa banan och mycket bra träning. Tack alla som kom och körde. Man kör ju helt klart på hårdare när det är lite fler som kommer och kör.