torsdag 31 juli 2014

KLUBBMÄSTERSKAP XCO

Fullspeed hoppet på banan är riktigt snällt och roligt. Man flyger en bit men landningen är snäll på det hoppet :.) Roligt!!!


Igår kväll var det KM xco dax på Kvisthamra bikepark banan. Tanken var att vi skulle inviga en liten ny tävlingsdel på banan där en plank-kurva är byggd men det kom en rejäl åsk skur på eftm och gjorde plankorna såphala så det blev orginalbanan vi rejsa på. Vi ska ta och sätta upp hönsnät i den plank kurvan och på broarna så det ska gå att köra även när det är lite blött. Vi diskutera SM-hoppet oxå som jag byggde lite snabbt efter att jag varit och provat SM banan i Hallby. Vårat hopp blev lite högt även fast det riktiga SM hoppet var högre. Hoppet är lite för svårt och kommer man fel är det väldigt lätt att slå sig rejält där så vi ska ta och halvera höjden på det så man även kan rulla över det. Det blir nästa veckas banjobb!!!

Men igår var det ju KM. Jag cykla till banan och värmde upp i 2 varv innan racet men benen var ändå sega när starten gick. Johan N tog starten och Stefan L jagade honom. Jag låg lite på sladden på 3e plats i början men efter ett halvt varv så gick jag om Stefan och jagade ifatt Johan som fått en lucka. Låg något varv efter Johan men gick sedan om och höjde tempot något. Fick en lucka ganska så snabbt som sedan utökades lite från varv till varv. Hade bra flyt och benen kändes bättre och bättre ju längre jag körde. Så riktigt nöjd med min körning igår kväll.

Idag var det vilodag och lite småfix och packning inför helgens SweCup race i Härnösand. På lördag är det sprint race i parken mitt i centrum av Härnösand. Det ska bli skoj och vädret ser ut att bli bra oxå. Jag ska göra mitt bästa på sprinten men det är inte huvudmålet med helgens tävlingar för mig så jag ska mest vara med och ha skoj på det racet.
 På söndag däremot så är det full fokus och mitt target för helgen med ett tufft xco race uppe på vårdkase berget. Ser fram emot att rejsa på den banan. Länge sedan man rejsa på det berget och hoppas på lite kupering som det var på 90-talet där :.))


KM XCO slalombacken 30/7 kl 19:00.
Resultat
Dam 5*2,8 km
1:a Irma Grape... guld


Herr 6*2,8 KM
1:a Gunnar T...54:14 min(snittvarv 9:04 min) guld
2:a Johan N...silver
3:a Stefan L...brons
4:a Peter Örn...Ej ckn
5:a Mathias B... 
6:a Tommy T...
Dnf John L och Freddie L.

Åskan och regnskurar på tidiga efter gjorde så att den tänkta nya delen med plank kurvan ej kördes. Så det var orginalbanan på 2,8 km. Annars var banan fin,torr och snabb.

tisdag 29 juli 2014

SOM PLANERAT

Träningen går som planerat och har gjort det över hela sommaren. Det känns bra att kunna hålla i träningen som planerat även fast det är sommar och mycket annat som drar. Lite enklare att hålla planeringar på vintern då det inte finns så mycket annan att göra. Det enda som brukar störa på vintern är förkylningar men på den fronten brukar sommaren vara bra då det är mer sällan man är förkyld denna tid på året.
Min formtopp som varje år kommer vare sig jag vill eller inte, kommer med värmen och i juli månad brukar jag ha min topp och det märks då träningen svarar mycket bra nu. Det svåra nu är att försöka konservera formen i 3,5 veckor till så jag kör VM rejset lika bra som jag körde SM rejset. Att nå pallen på VM kommer bli ännu svårare än på SM så jag siktar på topp 5. men får vara nöjd om jag är topp 10 detta år.

 Idag körde jag 10*1 min och jag satte rekord med 50 sek  på det tuffa trainerpasset. Varmt som attan var det i cykelboden så när jag kom hem så hoppa jag i sjön med cykelbyxorna på och sedan in i boden och rev av det intensiva 30 min passet och en stor cykelflaska gick åt under passet. Sedan bad i sjön igen. Nu är det så varmt i sjön så det knappt svalkar. +26 grader i sjön.
Har även jobbat på kvisthamra banan både före och efter jobbet denna vecka så imorgon så kör vi en ny liten del på banan under ckn:s KM som är där kl 19:00 imorgonkväll.

En bild från mitt första master VM race i Frankrike 2009. Slutade som 17e man i H35 då. Efter det har jag varit 5:a i H40 i Brasilien 2012 och även 5:a i Sydafrika 2013. Får se vad Norge 2014 blir för placering :.))

söndag 27 juli 2014

BLIXT & DUNDER

Skönt cykelpass på fm. Stefan, jag och Freddie cykla en 3 tim rutt runt Rådmansö. Ett dopp i havet mellan Räfsnäs och Gräddö blev det samt ett gott fika på kvarnudden på Gräddö.
Blev 7,5 mil och 3 tim 25 min totalt. Varmt,  fuktigt och lite kvaft på passet.
Nu efter lunch tornar åskmoln upp sig på himlen och det har börjat blåsa upp. Blir till att sätta sig på inglasade verandan med en kopp kaffe och titta på skådespelet. Tors vagn hörs närmare och närmare...

lördag 26 juli 2014

RÄTT NICE !!!

...dopp i sjön efter Trainer pass...

MEGA URLADDNING

Strålande väder idag igen😀😀😀
Efter morgondopp i sjön bjöds det på god frukost och sedan gick barnen och jag ned och morgonens lite. Abborre och mört i massor men alla släpptes tillbaka i sjön igen. Irma hoja en sväng medan vi fiska.
Sedan var det rejs dax!!! Alpe d huez på trainern. Alla dörrar och fönster öppna och fläcktsystemen på. Nu var det rekord jakt...på mig själv !!!!!.....för Samuels tid är onårbar för mig.
Fick en bra start och bra flyt direkt. La mig mellan (trimmad Trainer på watt, visar säker+50 watt) 430-440 watt och tänkte att jag kör på så länga jag orkar. Jag höll bra hela vägen upp men det gjorde ont de sista kilometrarna. Tog rekordet med 45 sek .

Så nu är min bästa tid 35:45 min. Jag vägde in på 75,4 kg. (75.0 på Trainer) vilket inte var så bra,då jag legat på 73-74 kg i några veckor men igår kväll var det grillkväll och jag åt lite väl mycket. Samma flyt och 2 kg lättare ger några sekunder till så detta kan jag slå😀😀😀
Samuels totalrekord på min Trainer på 32:16 min kommer jag dock aldrig slå 😃
Men jag är glad ändå😀
Nu bad, lunch och lite banfix!!!

torsdag 24 juli 2014

STOR TÄVLING

Tok varmt idag😀men inte på jobbet där aircondition dundra på högtryck i fläcktsystemen. Innan jobbet hann jag med 1 timmes jobb på xco banan. Efter jobbet 30 min jobb på banan innan jag hoja hemåt. Badade direkt när jag kom hem sedan upp på trainern och körde ett 4*4 min pass. Tänkte hålla igen lite men benen bara veva på så jag krossa mitt rekord på detta pass rätt rejält. Så formen är god. Nu bada igen och sen middag. Imorron vilar jag och laddar för att köra stor tävlingen på lördag upp till alpe d huez på trainern. Det rejset måste man ladda för som ett riktigt rejs då det är grymt jobbigt rejstrainerpass.

onsdag 23 juli 2014

SOMMAR DISTANS

Igår kväll var det backträning igen i slalombacken och jag körde en liten annorlunda backe än sist. Tanken är att denna stigning ska bli första stigningen på tävlingsbanan. Den är brantare i början och kräver lite maxpower till en början. Denna stigning tog lite längre tid och jag snitta 2:15 min upp och 15 st klämde jag till med i värmen. Jobbigt som attan. Invigning på tävlings banan är tänkt den lördagen den 16 augusti kl 10:00 då det är för VM rejs 2.
Det första för VM rejset körs söndag den 10e augusti i Salbohed kl 10:00.

Idag var det soligt och riktigt, riktigt varmt. På FM badade jag med barnen medan Irmis klämde till med 5 varv på slalombacke banan.

Efter lunch så var det min tur att träna lite och Stefan och jag körde ett mtb distans pass upp till lvss på väddö och där tog vi ett dopp i havet. Ca 20 grader i vattnet så riktigt skönt. Sedan vidare till kanal cafét och tog en riktig god fika och glass😀
Sedan rullade vi hemåt och det blev 9,5 mil i blandad terräng och 4 tim på hojen. Bästa distans passet hittills iår och svårslaget. Tre stora vattenflaskor gick det åt oxå på dagens pass då det var ca 28 grader i skuggan. Niceeeee !!!! 😀😀😀😀😁😁
Nu blir det kvällsdopp😃

måndag 21 juli 2014

AKTIV VILA


Har haft 2 vilodagar efter SM urladdningen. Började jobba idag oxå så behövde lite energi till det med :.)
Började fixa lite med kvisthamra bikepark banan igen och har byggt klart en rockgarden samt börjat bygga en ny Danmark inspirerad del av banan som ligger efter SM hoppet. Varmt som attan var det när jag jobba med banan efter mitt vanliga jobb så jag fick rejält med vätskebrist. Imorgon blir det back träning igen kl 19:00 vid slalombacken.
Anmälde mig till Härösands Swecup tävling oxå som går nästa helg. några år sedan man rejsa norröver och Härnösands banor brukar vara fina och tuffa. Ser fram emot att få köra på kasberget igen :.)

söndag 20 juli 2014

SM RACE RAPPORT

Strax innan start!!!
 Jag hade kört bra i Danmark och Finland helgerna innan SM och SM banan var torr, tuff och teknisk. Vädret var stekande hett och min SM form visste jag var på plats i kroppen.
Som jag skrev tidigare så var det det tuffaste H40 startfältet någonsin med över 40 startande och det var en drös forna superstars som kom till start. Så att vinna detta race och ta ett 3:e SM guld visste jag skulle bli nästan omöjligt svårt. Men att nå pallen fanns det en möjlighet till om allt gick min väg.

Och mycket händer på ett SM race..... När starten gick fick jag en bra start trotts att jag strula lite med att få i att få i klippsen. Jag var i väg som 4a, blev omkörd av 2 st och låg 6a ut på första varvet. När vi loopar in mot tävlingsarenan i mitten av första varvet ligger jag efter Anders Höjer. När Anders ska svepa över ett stockhopp så har han lite för hög fart och får bakstutts... Jag hinner uppfatta situationen och bromsar precis innan jag tänkte flyga ned för slänten. Anders vurpar otäckt hårt och blir liggande blick stilla i en onaturlig ställning. Jag blir alldeles kall trotts värmen. Det såg INTE bra ut. Hoppas han klara sig surra det i huvet och jag mådde lite illa av den otäcka vurpan. Men jag kämpa på och hade lite häng på täten som nu var Uffe Johansson, Roger Persson och Magnus Palmberg.

Den trion fick några meter och jag fick Hans Mård på rullen och vi bildade en jagande duo. Plötsligt på varv 2 kom Uffe gåendes längst banan och såg arg ut som ett bi. Tydligen blev han diskad då han inte haft chippet på hojen. Riktigt trist då han verkade kunna utmana de forna superstarsen.

Roger och Magnus rådde jag ej på utan de fick några meter per varv.

Jag var dock hårt jagades av Hans Mård och efter dragit i 3 varv så går Hans om och attackerar hårt på 4e varvet av de 6 som ska köras. Jag ligger lite illa till ett tag då jag tappar men jag biter ihop och gnetar på som var mitt motto för dagen....gneta på!!!  Jag kör på där jag är bra på att köra och snart börjar jag äta in luckan igen. Jag är ifatt i slutet av 5e varvet och nu känner jag mig stark.

Vid klockringningen till sista varvet kastar jag min flaska och sätter in en stöt. Nu ville jag vara först in i de tekniska delarna. Hans hängde på. I den branta backen innan tekniska körde jag allt jag hade för att vara först in då jag vet att Hans oxå ville vara först in där. Jag hade lite tur och fick hjälp av en varvade åkare som stoppade upp Hans som var på väg om mig.
 Jag satte full fart utför men när det började gå uppför igen hörde jag att Hans var ifatt igen. Men Hans gick inte om som jag trodde han skulle göra. Så nu gällde det att göra något överaskande. På toppen av backen när man är som tröttast var det stökigt. Där tryckte jag på allt jag hade och plötsligt hör jag en smäll bakifrån när Hans kör in i en stubbe och vurpar. Får lite adrenalin kick och kör på som jag är jagad av vargar in mot mål. Har bra flyt och tryck hela vägen in och jag grejar bronset och är såååååå jäkla nöjd över den valören denna dag!!!!


2:a Roger Persson, 1:a Magnus Palmberg, 3:a Gunnar Töjren 
GT in action.

1:a Malin Tindberg, 1:a Linda Meijer, 3:a Irma Grape
 Min fru Irma fick oxå en brons medalj i D30 klassen. Irma kämpa så grymt bra på den tuffa banan. En liten revange från 2009 då Irma var i ledningen i D30 men tvingades bryta då kedjan gick av. Superskoj!!! :.))


Irmis in action.

GT med Hans Mård jagande efter sig.

Närbild GT.

SM BRONS

Målet var pallen i H40!!!...  och så blev det. Mot vinnaren Magnus Palmberg och tvåan Roger Persson hade jag inte mycket att sätta emot, men det var inga konstigheter då båda dessa superstars inom mountainbike har en drös Elit SM medaljer i var. Roger Persson har oxå kört OS i xco och blev 20e man då.
Så jag är supernöjd.
Irma tog oxå brons i D30 och det var en kanon prestation. Mer om detta imorron. Nu sova efter 4 timmar i bilen hem...

onsdag 16 juli 2014

SM FOKUS

Igår kom kom vi hem igen från resan till Finland. Det var en lagom resa på 3 dygn med 2 småbarn😃. Rejset i Valkekoski var en fin genomkörare till SM med många höjdmeter per varv och tekniskt däremellan.

Igår kväll var det backträning i slalombacken och det gick bra. Första tiden var 2:12 min sen låg jag mellan 1:59-2:02 min och sista tiden på 1:52 min. Så lite seg i början, jämn i mitten och ett bra avslut😀. Idag blir det hemmafix och ta hand om barnen. Ikväll kör vi lite xco tempo kl 19:00 vid Lundabadet, på Stefans bana som sista genomkörare innan SM på lördag.

SM:et i Hallby/Jönköping kommer vara det tuffaste SM:et i historien då det är en hel del comebacker från forna supercyklister som Roger Persson, Magnus Palmberg, Anders Höjer, Niklas Andersson,mm. Forne master världsmästaren Ulf Johansson är oxå anmäld precis som  ledaren i långlopp H40  cupen Michael Johansson. Kommer bli tufft att ta sig in i topp5 ligan detta år.

Jag kommer inte vara snabbast iår men jag ska bannemig gneta på och längden, den tuffa och tekniska banan hoppas jag är på min sida. Skoj ska det bli iallafall 😀

Bilden är efter målgång och jag sitter och pratar med min Finska vän Panu Vaino.

söndag 13 juli 2014

NORDIC CUP XCO VALKEKOSKI

Det var sol och en tryckande  när starten gick för H40 klassen mitt på dagen idag i Valkekoski/Finland. Det var 26 grader i skuggan och de tuffa långa stigningen i slalombacken kändes i hela kroppen.
Banan var mycket utslagsgivande med 2 st långa klättringar och 2 halvlånga klättringar. För den teknisk kunniga fanns 2 st Dh-utförslöpor. Den första gick i början på berghällar sedan in i långa stenrösen så inga rockgardens behövdes byggas på denna bana. Den andra var byggd med hopp och doseringen och var dammhal men riktig internationel och rolig. Däremellan var det lite elljusspår och fina breda stigar. Banan var 4,5 km och 5 varv skulle vi köra.
Samuli Visuri tog starten och satte upp en bra pace. så bra att han fick en lucka på Sami Hiltunen, Panu Vaino och mig. Panu hade ingen bra dag och krokna rejält medan jag satte fart för att hänga med Sami. Tog mig 1,5 varv att komma ifatt Sami och jag gick om och fick en lucka.
Vid varning ledde jag plötsligt då Samuli punkat och tvingats byta hjul. Men Samuli var stark. Han gick ifatt mig och om och ut på 3e varvet jaga jag hans ryggtavla. Men han kändes lite starkare än mig.
På 3e varvet började också mitt växelreglage att lossna. Och i sista utför innan varning till 4e varvet fick jag hela växelreglage i handen....suck!!!
Kunde dock växla lite halvt om halvt med växelreglaget i handen så jag kunde hålla någorlunda bra fart och benen var det inget fel på.
Kunde hålla andra platsen idag iallafall men Samuli var för snabb idag för mig. Han var snabbare än mig förra året och i Hyvänkää men då körde han H30. Man man får se upp för Samuli på Master VM för han är en medaljkandidat.
Annars ett kanonbra arrangemang och kanonbana!!! .....och Nordic cup är en cup för norden med deltävlingar i alla de nordiska länderna utom i Sverige där de flesta nog inte ens vet att cupen existerar.

lördag 12 juli 2014

MINI SM HOPPET & VALKEAKOSKI



Vilodag igår och idag på fm så rulla jag runt lite på hojen i 1:30 tim så att inte benen slaggar igen inför morgondagens race i Valkeakoski / Finland. Cykla lugnt in till Norrtälje och prova först nya dirt banan i Grind som är riktig fin men jag tror inte jag ens lätta någonstans då det är tight med 27,5 hojen. Sedan förbi socitetsparken där american carshow precis dragit igång och det var massor av folk och bilar. Körde ett varv på Kvisthamra banan och pirra lite i magen när jag prova SM hoppet första gången. (första filmen) Hade lite låg fart och fick rycka rejält för att inte landa för mycket å¨framhjulet. Andra gången hade jag lite högre fart och satte landningen kanon. hoppa sedan 6 gånger utan vurpa ;.) .
Blev kanon fint hopp och landar man som man ska på båda hjulen så är det en soft landning. Nöjd!!!

Här under är film på morgondagens bana:


fredag 11 juli 2014

FISKARTORPET XCO TT

Grymt startfält på gårdagens Xco TT vid fiskartorpet banan. Banan var hård och ok fin men det var lite väl mycket växtlighet både här och där men man såg iallafall stigen;.)... En omgång trimning skulle inte skada banan.
Efter master varvet så var det rejs dag.
Mr Calle Friberg drog iväg direkt och var i en klass för sig. sedan var det jämnare. Henrik Mård var närmast till en början men Ville, Micke K, jag och Nils jagade hårt. Efter ett tag var det Ville som var närmast Calle och jag jagade med Nils på rulle. Jag drog på mig lite väl mycket syra och Nils gick om och närmade sig Ville. Då vurpar Ville rejält och Nils är då 2a och jag 3a.
Jag var sliten varv 3-4 men hämta mig de 2 sista varven och körde bra igen, men jag var ganska så jämn ändå. Mina varvtider: 8:57(med startbacken), 8:25, 8:41,8:46, 8:34,8:38 min. totaltid 52:05 min.
Blev rejält slut efter den urladdningen, men väldigt skoj och väldigt bra sparring.

torsdag 10 juli 2014

ANNAT ARBETE

Ännu en dag med högsommar. Efter alla morgonbestyr så är det stranden och bad som gäller. Barnen har skoj men för en annan är det mer arbete som barnpassare när de leker i vattnet. Så inte mycket vila men Nice ändå i värmen. Ser fram emot xco racet ikväll kl 19:00 vid fiskartorpet då man,får leka lite själv en stund på hojen i skogen.

onsdag 9 juli 2014

STRANDHÄNG & TRÄNING

Gårdagen bjöd på högsommar värme och det var mest häng på stranden med barnen som gällde.
Men på kvällen var det backträning i slalombacken. Medans Irma brände av sina 10 st backar var jag och barnen ute och cykla lite på Lake Forest Track och lite på nya gångvägen längs med strandvägen.
Efter Irma och Rebecca kört klart så var det herrarns tur. Varmt och lite dammhalt i backen. Formen och benen var fina men lite sämre tider än sist. Skulle köra 15 st men det blev 16 st istället då jag tappa räkningen lite:-). Tiderna: 2:04,1:55,1:56,1:54,1:55,1:58,2:02,2:01,2:02,2:03,2:02,2:04,2:04,2:02,2:02,1:53 min.

Idag ska det oxå bli finväder så det blir stranden idag med men ska köra lite trainer först. Blir 20/40 passet, kort och intensivt så man är på tå inför NORDIC CUP i Finland på Söndag.

Väldig brist på race bilder på mig från Helgens race i Naestaved. Hittar en bild på Nya Världsmästarinnan i långlopp, Annika Langvad, där jag syns bakom henne när jag är på väg ifatt.

Kollade lite tider och jag skulle ha vunnit herrarB där oxå, skoj!!
I elit klassen var jag i snitt något snabbare än Erik Jonsson som blev 14e man. Men de körde 2 varv mer än oss så.....
Min snitt tid per varv var 15:53 min. Vinnaren i Elit hade 14:33 min och Wengelins som blev 3a i elit hade en snitt tid på 14:42 min.
Kul med tider även fast man är långt efter supereliten:-))

söndag 6 juli 2014

SRAMLIGA SEGER MASTER2

En riktigt skön seger i Naestaved/Danmark på sramliga master2 klassen. Skönt att veta att formen finns där, veta att farten räcker till även i Danmark. Det var riktigt stort startfält med över 40 master2 cyklister.
Jag hade bestämt mig redan innan racet att köra b-linjen vid collarbone jump och vid rockgarden. Trodde inte många skulle hoppa vid collarbone jump..men......ack vad fel jag hade!!!...

Soligt och närmare 30 grader varmt när starten gick och jag fick en ok start från första startled och låg 6a när det smalna av uppför. Blev omkörd av En uppför och låg 7a när collarbone jump närma sig. De som var före hoppa och de som var efter mig hoppa.
Lite i panik såg jag att jag snabbt dala till runt 10e plats......suck!!! Nu var det bara att gneta på och köra på allt jag hade där jag var bra på att köra...
....och det var resten av banan!!!

Plocka en efter en och vid varvning var jag 5a. Men dryga minuten efter täten. Gneta och slet och puscha mig själv att gasa överallt där jag kom åt och ett tag var jag i ingemansland....men jag gav inte upp utan puscha hårt!!

Vid varvning 2 var jag fortfarande 5a men närmade mig de framför. På varv 3 avancera jag upp till 2a plats och vid varvning till varv 4 var jag bara 30 sek efter 1an.
Värmen, backarna och längden blev min fördel och innan collarbone jump var jag i hjul på Rasmussen som ledde. Men han hoppar och jag hamnar bakom 2 st på b-linjen som det tar några kurvor och svordommar att komma om då de vägra flytta på sig.
Nu med lite adrealin i kroppen och ilsk så fick jag köra hårt igen då Rasmussen försvunnit framför mig. Men innan varvningen till sista varvet är jag ikapp.
Lägger mig på hjul en stund och dricker upp flaskan och sen bombar jag på in i skogen. Har Rasmussen på hjul i halva första stignigen sen är jag själv och i ledning. Har bra flyt och kräm även sista varvet och vinner ganska så klart till sist.
Super, super nöjd med min körning idag. Och trotts 2 st b-linjer tar jag hem rejset.... men åter igen måste jag träna mer på hopp!!!! svåra hopp! Kostar för mycket att ej ta dem!!!

lördag 5 juli 2014

TRANSPORT OCH PROVKÖRNING


Transport och provkörning av olika mtb xco banor ägnades det åt denna lördag. Börja dagens resa i bil vid 7 tiden imorse. Stefan och jag åkte de 40 milen ned till Hallby. Där prova vi SM banan. Det är verkligen en strålande bana de byggt. Banan är grymt utslagsgivande då det inte är mycket flack åka utan mest upp eller ned. De flesta backarna är branta och ganska så långa samt några korta och branta. Det är mycket kurvor därimellan och några rotpartier. Stocktrappan var inte helt lätt men har man kört Norrtäljes stocktrappa är Norrtäljes stocktrappa faktiskt svårare och det kändes bra, för denna trappa kändes ok att köra utför i, om det inte blir halare för då blir den svår. :.) 
Däremot så var det stora trä hoppet riktigt hiskligt och jag åkte bara fram till kanten och tittade ned. Jag hoppade inte och som det känns nu blir det B-linje på det stället.
 Idag var det lite småsurt i backen här och där så det var lite långsamt före. Så lite grus på den banan så skulle den få upp medelhastigheten även för oss som inte är superelit :.))
Men summasumarum är SM banan i Hallby är en av de bästa SM banorna jag kört.

Mr Flockhart var på plats och testade banan idag med!

Tummen upp för en rolig, teknisk och utslags givande SM bana.
 Efter provkört SM banan och spolat av cyklarna åkte vi de sista 40 milen i bil till Naestaved i Danmark för att provköra morgondagens Sramliga bana.
...OOOOOOBooooyyyy!!! Vilken bana!!!! SM banan var bra men detta var mtb xco på världsnivå!!!
Banan slingrade sig fram längstmed, över och på kanterna på en ås i tät bokskog. Underlaget var mest slätt och stenhårt. Dock ganska dammhalt här och där. Det var ännu fler höjdmeter än SM banan men ungefär samma längder och branthet på stigningarna. Utmaningarna var riktigt, riktigt tuffa.
Det första hopp partiet satt jag men sedan kom "colarbone jump" och det våga jag inte hoppa. Såg MR Wengelin och mr Martin hoppa över men tyckte inte det såg så himla lätt ut för dem heller. Hoppa man inte tillräckligt högt och långt slog man i en stock och då kraschar man hårt.
 Så b-linjen där. Tror inte många h40 hoppar där heller.
Andra ganska trixiga var en brant lång rockgarden utför, den klara jag men kör inte så fort i den så jag kör nog ungefär i samma fart på b-linjen och den är snällare mot däcken och mindre vurprisk så jag tror jag väljer den linjen oxå imorrn. Sedan hade banan en hel del serpentiner med doseringar och olika sorters stockhinder och trapp hinder. Gick bitvis riktigt fort då det flackade ut. Grym och tuff bana!!

Tror nog jag klassar den som den roligaste bana jag kört faktiskt!! Bättre än master-banan i Pietermaritzburg var den helt klart och underlaget gjorde att den slog SM banan :.))


Sista hoppet i första hoppartiet är man tvungen att hoppa över annars tar det stopp mitt i!!!

Samma hopp som bilden ovan som man ser när man ska hoppa, då ser det inte så farligt ut ;.)

En av de vackraste och coolaste stigningarna uppför som är byggd i trall :.)))))))

Långa rockgarden utför. B-linjen är den till vänster, blir nog b-linjen imorrn.

torsdag 3 juli 2014

STENHÅRD TRÄNING & FOKUS

Varit stenhård träning och fokus de sista veckorna. Inte i så förfärligt stor kvantitet men dock i kvalite. Även fast jag även ökat lite med distans oxå. Formen känns riktigt bra just nu och det säger även klockan och trainern.
Appro på klocka så har min nya klocka hållit koll på mig. För andra gången är jag riktigt, riktigt nöjd med ett digitalt redskap. Första gången var när jag börja med trainer kopplad till datorn, det har gjort inomhus träningen mycket roligare och bättre på alla sätt och vis. Nu investera jag i ett digitalt träningsredskap på armen och det överträffa alla mina förväntningar. Har ju haft det sedan 15 år tillbaka så det var ingen nyhet på så vis men det har verkligen hänt grejer det sista åren och året!!! Nog om det :-))))

Efter dagens träning på trainer och bål träning så åkte hela fam till kvisthamra backen och jag gjorde en ny rockgarden uppför. Den har varit planerad länge. Ingen jätte garden utan en liten godbit trix där man får hålla tungan rätt i mun då pulsen är hög. Finns en b-linje där oxå men den har jag inte hunnit grusa klar än. Imorgon lätt cykling. Sedan bär det av söderut mot Danmark och sramliga i helgen:-)) Nästa helg blir det Finland och Nordic cup sen ett av de största målen denna säsong SM XCO i Hallby/Jönköping.

onsdag 2 juli 2014

MASTER VM XCO TRACK KARTAN

Gjorde ett syraupptag test på min nya v800 igår och fick 72. Det känns bra då jag inte haft så högt förut. Nu diffar ju testen lite men känns ändå bra för huvet:-))
Jag har semester nu om man kan kalla att vara hemma med 2 små barn semester. Rätt mycket råddande men man slipper ju jobba samtidigt även fast det kan vara lite vila att jobba då och då ;-)
Igår kväll var hela fam vid slalombacken på kvällen och körde backe. Irmis klämde till med 10 st rakt uppför gamla liftspåret med en snitt tid på 2:40 min.
Efter Irma kört så var vi ett gäng gubbar som körde. Jag har bytt utväxlongen igen och kör nu med en 32a absolute black i fram och sedan 11-36 i bak.  Den 40 klingan jag hade på ett tag funka bra men det var inget skönt glapp mellan kugg 19-16 (15). Man liggef mycket just runt de kuggen när det börjar gå lite fortare och skillnaden blev för stor och det irreterade mig.  Utväxlingen jag har nu känns bäst för xco för mig, och jag klarar längre och brantare stigningar bara det inte går över ca 35 km/h men det är det sällan det gör på flacken på xco. För långlopp hade jag valt en annan utväxling.
Mina tider i backen var bra med 11 av 15 tider under 2 min. Tiderna: 2:05,2:02,2:01,1:59,1:56,1:58,1:58,1:58,1:56,1:56,2:01,1:59,1:56,1:58,1:47 min.
Nöjd med de tiderna:-)

Äntligen har de släppt kartan för master worldchampion xco banan i Lillehammer/Norge. Man ska inte måla fan på väggen då man ej kört banan men jag har varit på området förra året inför världscup finalen i xco. Då var Stefan och jag där och kände på området. Och det var väl där vi verkligen inte hoppades på att rejset skulle vara. Känns som en klassisk Norge bana från tidiga 90 talet. Bara att swamp är utmärkt på kartan som ca300 meter på banan säger en del. Men en hel del höjdmeter är det iallafall. De som kommer bli mest chockade över banan är väl ändå Italienarna och de från sydliga breddcraderna då banan kommer vara som en klassisk nordisk bana, inte någon continental bana. Det är väl bra för oss nordbor men...

Nu låter jag lite negativ här och ska försöka ändra på inställningen tills rejset men visst skulle det varit skoj med Hafjäll området och den riktiga VM banan:-)) ...nu får man gilla läget och träna inför det. Så bara positiv inställning från och med nu:-))