söndag 31 mars 2013

BAKOM MIN RYGG ;.))

Bakom GTs Rygg ;.)

Mountainbike XC TT var på programmet idag. Solen sken och nästintill klarblå himmel. Nattens kyla gjorde skugg partierna frusna och snabba medan där solen kom åt så blev det slipprigt och lite lerigt. Banan hade förlängts med en backe så det blev många höjdmeter på de 45 minutrarna vi race idag - ungefär 350 höjdmetrar och vi var 7 st startande denna gång.
När starten gick så räkna jag med att en hungrig Micke Flockhart skulle ta starten men när jag var först uppe i backen så tänkte jag att nu går jag ut stenhårt. Jag körde som för bästa varvtid och det blev ganska snabbt tyst bakom min rygg. Jag höll det tempot i ca 2 varv och var strax under 4 min per varv, hade då en skaplig lucka men jag körde på mer än rött så jag var rejält trött efter den utgångsfarten men då jag var så pass ensam och av det fick man lite extra krafter också behövde jag inte stressa så jag körde på i en skaplig och stabila fart med tider på mellan 4:05 och 4:10 min per varv. Jag hade bra flyt och riktig  bra driv i körningen. Körde på 88% med 161 i medelpuls och maxa på 92 % 169 maxpuls. Lite sliten efter gårdagen men det var ju alla andra oxå men jättekul tyckte jag förstås att racet var :.)) Sååå jag vann hemma racet ca 2 min före Micke F, 3a Jesper A, 4a Tommy O, 5a Stefan L, 6a John L, 7a Thomas E.

Stefan Larsson

Tommy Olsson

John Larsson

Micke Flockhart

Framför GT 


Thomas Ekmark

Jesper Andersson

lördag 30 mars 2013

GOOD SHAPE


Så var tävlingssäsongen 2013 igång. Idag var det första racet med nummerlapp på cykeln. Kepscup tävlingarna drog igång med första racet i Vallentuna och det var Täby MTB som arrangerade det hela.
Trotts kallt men vackert väder drog racet 36 tävlande. Banan var hårdpackad snö som här och där blev mjuk snö och sen stråk av riktigt isiga partier så det var mycket teknik och balans. Inte mycket backar fanns det utan det gällde att fläska på så mycket man vågade på det hala underlaget och kryssa sig fram där det
 var som minst is och hitta den snabba vägen.
Startfältet var starkt med en hel del duktiga elitcyklister.
När starten gick så kom jag iväg som 4a. Körde upp mig till 3e ganska snabbt sen vurpa Ludwig och då kunde jag smita förbi och låg i hjulet på Calle Friberg
Tempot var såklart högt i hans tempo så skulle jag hänga med fick jag inte göra något misstag. Efter 75% av första varvet så missa jag lite i ett klurigt parti och fick stopp. Vips så var Calle borta. Nu fick jag hålla tempo själv ensam på andra plats. Varva som 2a ca 30 sek efter Calle.
Efter något varv ensam så kom MickeFlockhart, Ville Ohlsson och Ludwig Söderqvist ikapp och om igen. Jag haka på och när det blev så snömoddigt och spårigt på ett parti hoppa jag av hojen när alla fick stop och sprang mig till täten i 4 manna gruppen. Körde på allt jag hade och Ville var den enda som haka på. Vid varvningen i mitten av racet så  körde Ville om och höll i takt pinnen tills det var 1,5 varv kvar. Då tog jag atackerade jag igen på samma springparti och sprang om Ville och fick en lucka. Den luckan växte sedan sakta men säkert så jag gick i mål som 2a i elitklassen denna kalla dag. 
Mot Calle Friberg fans inget att göra. Jag var 3:40 min efter Calle men då är Calle en av de bästa xc åkarna i Sverige och han var ju faktiskt på 15e plats på LL VM 2012. Keps resultat HÄR

Imorgon är det MTB XC TT hemma hos mig kl 10:00. Och Micke Flockhart ville ha revange sen dyker Stefan Larsson upp som vanligt samt Jesper Andersson och Tommy Olsson. Kanske några fler.
Det blir en helt annan bana än dagens kepsbana med betydligt mindre is och snö och betydligt mer höjdmeter.
Det bli skoj!
















fredag 29 mars 2013

DÄCKTEST MED BÄ OCH BU





Fick lite ledig tid på morgonqvisten och det passa mig bra då det fortfarande var hårt I backen efter nattens kyla. Går ganska fort nu när solen är uppe innan xc slingan blir lite lerig och eftersom det är race imorrn är jag tacksam att slippa tvätta hojen.

Testade lite continental däck. Det däcket bland continetal däcken som är klart bäst allaround och med hyffsad vikt och hållbarhet är race king. Jag föredrar 2,2 bredden så man har en ok luftkammare att fjädra fram på. För de som kör continental var väl detta ingen nyhet.

Men så kom då race king tubles ready (ny variant av protection däcket) till detta året. Jag var snabb att införskaffa det och har provat det. Det är något tyngre då det har lite mer fibrer och gummi I väggarna. Det blir I och med det oxå styvare/hårdare så jag märkte att ska man få samma känsla I det som race king sport så kräver det mindre luft I däcket. På race king sport kör jag ca 1,8 kg. På race king tubles ready så får jag gå ned till 1,3 kg för samma känsla. Trots så olika tryck så känns det som samma tryck I de olika däcken. Lite riskabelt med så lite tryck om det börjar gå brant nedför och svänga smatidigt. Lätt att kavla. Hmmm...

Vad gäller fäste är det black chili I de däcken jag testat så fästet är det inget fel på med rätt lufttryck. En sak jag jag inte är nöjd med är att luften I däcken inte ens håller 1 dygn på race king sport. Race king tubles ready är lite bättre på den punkten men kräver pumpning inför varje cykling. Och då har jag ganska många skopor vätska I däcken. Testade oxå x-king 2,2 sport I fram men vad gäller fäste så måste jag prova det däcket mer. Det däcket har lite mindre luftkammare så inte lika mjuk gång som race king. Mitt x-king däck håller luten sämst och kommer man ett race på samma lufttryck så ska det vara ett kort race.
Nu jämför jag med det däck jag kört förra året och de däcken hade ca samma bredd och vikt som race king tubles ready och sport, ungefär samma fäste och jag hade ingen punka på hela förra året och de pumpades på våren och man kunde tappa ut luften på hösten, det sista kanske lite överdrivet men de höll luften mycket, mycket bra. Däcktrycket på de däcken var 1,8 kg.
Lite att fundera på. Men vad gäller continental så kommer jag nog ge race king tubles ready 2,2 tjansen på min hoj iår.

Efter cyklingen körde jag lite skate skidor på åkern. Vackert och fint före var det men jag hoppas det var sista gången I vår jag åkte skidor. Imorgon börjar kepsen. Det ska bli skojigt!!!
Published with Blogger-droid v2.0.10

torsdag 28 mars 2013

HÖJDE RIBBAN NÅGOT


Höjde ribban något då jag förlängde 20/40 passet med 2 kilometer så jag skulle hinna med lite mer uppvärmning samt spetsa till den sista delen med 2 st 20 sekundare så 15 st blev 17 st. Men första omgången var fortfarande 15 st. Bra tryck I benen och det blev nog 95% av intervallerna jag nådde över 600 watt på min trainer och drygt det;-)
Nöjd med träningen trotts en rätt seg, trött och grinig dag på jobbet. Sån tur är så är man ledig några dagar nu. Skönt!!!
Imorgon blir det lite lätt teknik träning samt lite däcktest på xc slingan här hemma.
Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 27 mars 2013

SMASH AND GRAB TRÄNING




Kylan håller I sig på nätterna och det är bara solen som minskar snömängden där den kommer åt så det är till att träna på samma bana här hemma som jag gjort nu I 2 månader. Men banan ändrar lite, lite karaktär från gång till gång så träningen blir bra när man kör. Hade vilodag I måndags och igår skulle jag kört 4*4 min intervaller på trainern men jag mådde pyton igår. Jag var helt slut, mådde lite illa och hade darriga ben. Bytte om till cykelkläder och satt ett tag I hallen och kände efter och stirra in I väggen, blev sängen tidigt igår istället. Vaknade upp idag av Simon som vanligt vid 5 tiden på morgonen och mådde ok igen så när jag fick tjansen att träna vid lunch så körde jag på banan här hemma som planerat. Körde 4*4 min på banan. Blev 2 snabba varv med alu scotten med tiderna 3:17 och 3:23 min. Sedan 2 snabba varv med plast scotten på 3:14 och 3:11 min. Emellan de snabba tiderna rulla jag ett varv lugnt. Kort och intensiv träning ~ smash and grab träning :-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 24 mars 2013

SIGTUNA XC TT II

GT in action under racet idag. Fler bilder på Jespers sida.


Mountaibike xc TT i Sigtuna idag.
Det var Jesper Andersson som fixat bana, fotat och fixat fika. Sedan var det Vilhelm Ohlsson,
Micke Flockhart Per Kumlin Stefan LarssonMorgan Björkdahl, Johan Rydqvist, Adam Skoglund, och oskar Wulff.
Banan var betydligt bättre och snabbare än förra helgen så denna dag gick det fortare än sist. Visst fanns det några is fläckar här och där men den snö som kommit under veckan hade frusit fast lite i isen så riktigt kul bana. Enda stället som var halare än sist var den branta korta pulkabacken men man kom iallafall cyklandes upp.
Bra startfält igen och därmed bra sparring. Då starten gick så tog jag den även denna helg och satte upp högsta fart med en gång. Fick ganska så snabbt några meter på Ville som var närmast jagande och de metrarna växte lite, lite hela tiden. Micke som varit krasslig körde ett easyrace idag men man vet aldrig med honom så jag körde på jämt och högt tempo hela racet igenom. Det var ju första riktiga testet med Scott rc 600 cykeln och den fungera klockrent och var som en raket i de tekniska partierna och svarade kvickt i accelerationerna. Mycket nöjd med hojen. Bra flyt hade jag oxå så jag är riktigt nöjd med dagen :.)

lördag 23 mars 2013

HAPPY RIDING

Published with Blogger-droid v2.0.10

SPIN OF HOPE II




Några fler bilder från intersport cyklingen. Hade nya scotten bredvid mig med brasilien nr lappen på :-D
Har cyklat klart I butiken och efter det små justerat hojen och nu blir det lite soft cykling hemmåt I solskenet. Ska prova mtb slingan något varv oxå. Imorgon hoppas jag på första xc tt racet med tävlingscykeln I Sigtuna. OverandoutinthesuN :-D:-D:-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

SPIN OF HOPE


Planeringen idag 30 min scott rc 600 till intersport. Väl där 2 tim. spin of hope. Sedan 30 min scott rc 600 hem. Är lite mer än halvägs och svetten droppar men det funkar:-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 22 mars 2013

SCOTT RC 600 GT-READY


Igår var det sånt schema hela dagen så jag hinde inte blogga. Men idag är det fredag och lite lugnare samt vilodag för kroppen.
Förutom jobb och ta hand om barnen igår så skottade jag banan när jag kom hem samt byggde klart scott rc 600 som kommer vara min tävlingscykel denna säsong. Har haft den hemma I 2 veckor redan men det var lite delar som behövdes för att få ihop det hela blandannat 34,9 mm sadelstolpe(inte helt lätt att få tag på), addapter till vevlager då jag kör shimano xtr hollowtec samt direktmonterad framväxel. Sen så är det nya shimano xtr bromsar och en snyggt och lätt innolite styre från Uffe och en rock shox sid worldcup framgaffel oxå köpt av Uffe;-) Hjulen är hyffsat lätta och hållbara xtr hjul och däcken är nya för iår continentals tubless ready däck.
Jag kör inte med de lättaste prylarna på cykeln utan siktar på att försöka komma imål på de flesta racen men totalvikten på cykeln helt komplett med shimano xtr pedalerna på så väger cykeln 8,95 kilo. Strax under 9 kilo. Det är väl iallafall halvkilot mindre än titancykeln jag körde förra året. Nog om prylar:-D
Gårdagens träning blev som planerad trainer 10*1 min. Gick bra och jag satte nytt rekord på passet med 6 sekunder.
Idag blir det som sagt vila. Imorgon blir det distanspass och sist jag körde distans var på Gran Canaria:-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 20 mars 2013

BRÄNDE MODJO


Mtb xc utgick idag då det är 20 cm nysnö på banan och det blåser så spåret driver igen där det är öppet. Var lite halvt inställd på inomhus sen gårdagens snöande oxå.
Det blev trainer combi intervaller. Först lite, lite safe 4or sedan 5*1 min ganska hårt. Sen avsluta jag med 11 st 20/40 sek på fullt ös. Det passet tog lite av modjon känner jag.
Så nu kan man kolla på slottssprinten med gott samvete:-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 19 mars 2013

SNABBARE


Jag har helt klart blivit snabbare. Kanske inte totalt sett på en hel tävling - under längre tid men mitt snabbaste jag har blivit snabbare. Jag har kännt det under racen jag kört att jag har en lite högre överväxel att ta till under en kortare tid. Sen blir jag ju såklart trött och kan ej behålla farten men snabbare än förut är jag.
Det visar oxå mina trainerpass där jag ligger högre I watt och fart.
Det är alla korta och intensiva intervall pass som börjar sätta prägel på pumpen och benen.
Får se hur det funkar I verkligheten bara. En sak att köra bra på träning och en helt annan sak att göra det på tävling :-)
Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 17 mars 2013

SIGTUNA MTB XC TT

Koncentrerad Gunnar på den hala banan.
Idag blev det sista minuten beslut om att åka och race i Sigtuna då mr Flockhart ringde på morgonen och inte kunde komma och sparra mig på hemmaplan.
Stefan och jag slängde oss i bilen och gasade till Sigtuna.
Det var Jesper Andersson som fixat bana och xc träningen för dagen. Sedan var det Vilhelm Ohlsson,
 Johan Carlstrom, Per Kumlin Stefan LarssonMorgan Björkdahl och några Smack juniorer.
Banan var ca 2 km och gick mest på hårpackade snögångstigar i skogen. Här och där var det en fin och slät is skorpa så det var lite svårt att se exakt hur fästet var när man körde så det var mycket koncentration och balans som gällde.


När starten gick så var jag först iväg men Ville Olsson var ganska snabbt ikapp och het som han är gick han om och jag försökte haka på. Det var bra att ha draghjälp samt bra att få se lite spårval på banan. Kände mig stark och kunde köra ganska så avslappnat bakom Ville. På 3e varvet skulle jag ta ett annat spårval i en utförslöpa och gick såklart omkull. Ville fick en lucka som jag fick jobba på i 2 varv för att täppa luckan men när jag väl var ikapp blev nog Ville rätt trött för tempot gick ned och vid varvningen släppte Ville förbi mig och så blev de sista 2 varven inte så stressiga. 
Det blev mycket bra träning på en helt ok mtb xc bana. Snön och isen gjorde banan lite svårare och utmanande. Saknade kanske lite mer kupering men annars var banan väldigt rolig,  fin och skojig.

lördag 16 mars 2013

5ÅRSDAGEN


Efter ännu en klar natt med närmare 20 minusgrader så försvinner inte snön något vidare fort. Men vädret är strålande och när mars-solen börjar lysa så värmer den rätt bra och mitt på dagen är det bara någon minusgrad och på solsidorna kan man sitta och sola ansiktet.
Det blev 40 min mtb xc på banan här hemma som är grymt snabb och fin. Det blev lite intervallkörning där och jag satsa på att vartannat varv sätta riktigt bra tider och den snabbaste tiden blev 3:12 min. Det är 10 sekunder snabbare än min snabbaste tid på förra racet så den står sig nog bra I elitklassen. Men att sedan prestera de tiderna varv på varv är lite svårare.
Efter xc körningen blev det skate skidor på åkern bredvid huset. Körde 30 min och sista varvet fick jag sällskap av dagens 5-åring:-D hon sprang hela varvet runt hon :-) grymt:-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

torsdag 14 mars 2013

Oooooooj vad jobbigT.


Träning direkt efter jobbcykelpendling hem. Satte mig på verandan I kylan och pumpa mig igenom ett 20/40 sek pass. Oooooj vad jobbigt det var idag. Tur för mig att det bara var 20 sekunder itaget som skulle köras hårt...
Published with Blogger-droid v2.0.10

onsdag 13 mars 2013

MTB XC & LITE SKATE


Vintern håller I sig med fast grepp så snön ligger kvar och minusgrader hela dygnet runt. Det enda man märker av våren är att när väl solen lyser så värmer den lite mer än den gjort på några månader.
Dagens träning blev 30 min åt rätt håll på mtb slingan och sedan 30 min sega varv åt andra hållet på samma bana. För att känna av det där lite extra mera internationella så körde jag med Sverigejackan på. Det funka ganska bra men mina slitna ben lurades inte av det.

Efter cyklingen såg skatebanan på åkern så inbjudande ut så det blev lite skate några varv med solen I ansiktet och den kyliga vinden som bet I kinderna:-)
På eftermiddagen bär det av till Rimbo och Sportscover för att hämta lite skyddsplast till carbonramen:-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

tisdag 12 mars 2013

GLAD AV VILJA


Så här glad ser man ut när man har kört på mer vilja än flyt uppför col du tourmalet. Körde 4or idag och spanar man in pulskurvan ser det bra ut. Men kollar man wattkurvan ser man att viljan var större än styrkan. Inte så jämn wattkurva utan jag gick på för hårt I starten av intervallerna och fick snabbt sota för det och fick kämpa mig kvar så jag inte rasa för mycket. Och så I slutet av intervallen hjälpte viljan mig att avsluta lite värdigt och det blev en liten höjning.

Summasumarum så hjälpte viljan mig att sätta näst bästa tid på passet trots lite svajig form. Har ju sådan fruktansvärd träningsvärk I benen och ljumskarna sedan söndagens skidtävling men det är andra muskler man jobbar I på cyklingen så jag kände inte av träningsvärken när jag cyklade. Men när jag klev av fanns den där fortfarande :-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

måndag 11 mars 2013

BILD FRÅN GÅRDAGENS SKIDRACE


Stilstudie från gårsagensrace samt mina skavblåsor på händerna efter gårdagen...aj aj!! Mer bilder av Ulrika finns på ckn.nu
Klicka på länken BILDER.
Published with Blogger-droid v2.0.10

söndag 10 mars 2013

NORDRONAKLASSIKERN

Start: Jag har röd mössa och blåsvartaläder :.)



Med lite brist på bilder från dagens skidtävling på nordrona i Norrtälje så blev det min pulsfil och bankartan och en startbild.
 Det var 32 km som gällde i klassiskstil, 4*8 km. Jag har tränat ZERO skidor inför dagens tävling då det gäller klassisk skidåkning. Nu ljuger jag lite för jag körde 3 pass klassiskt för 7 veckor sedan och denna vecka var jag ute på 3 st 20 min morgonpass på skateskidorna i jättelugnt tempo.
Så egentligen var det vansinne att vara med. Mest för att kroppen tar sådan stryk när man försöker älgapå utan inövade muskler. Värst var det med armarna. Redan  första varvet var det spagetti armar och jag hade inget tryck alls utan fick försöka diagonala så mycket jag kunde. Skidorna var helt ok med glid och fäste-inga superskidor men inga failskidor heller.
Tog rygg på Marti Mustonen i början och hängde med i ett halvt varv sedan började han staka iväg meter för meter. Låg då 6a och hade Johan Jakobsson jagandes ca 30-40 sekunder efter mig och så såg det ut tills sista varvet. Jag var egentligen helt slut redan efter 2 varv men kunde ändå köra på med värkande armar och ljumskar. Men på sista varvet kom Johan ikapp och gick om i mitten på sista varvet. Jag kunde inte haka på utan jag fick se hans röda "norge" dräkt  försvinna i fjärran. Mot slutet av sista varvet så kom även Philip Hallerström ikapp och jag försökte hålla det lilla tempo jag kunde i sista storbacken men på upploppet gick Philip lätt om och jag blev till sist 8a. 
Det får jag helt enkelt vara nöjd med. Man blir inte bättre än så om man inte tränar skidor.
Men
förutom att man blev helt slut och nu på kvällen är helt ledbruten och näst intill deprimerad trött så kunde inte vädret vara bättre för skidåkning med sol och ca -5 grader och fina skidspår och en rätt kuperad bana trotts allt.
 Jag fick ihop 370 höjdmeter på de 1:59:26 timmarna jag körde skidor idag. 
Som jämförelse så fick
 jag ihop 375 meter på 45 min på mtb-racet igår :.) ...så lite flackare var skid-racet ändå.


lördag 9 mars 2013

ÄSCH DÅ.....


Strålande väder idag igen och återigen anordna jag ett mtb xc tt hemma hos mig. Solen som fått lysa några dagar har istortsett rensat banan från snö och is samtidigt som de kalla nätterna gjort banan stenhård och snabb.
På dagens race var vi 5 st mtbare. När starten gick så var Ville Olsson iväg snabbast följd av Micke Flockhart och mig. Per Kumlin och jag hade tävling in I första kurvan och det racet vann jag med vassaste armbågarna;-). Ville hade bra fart I 2 varv innan han börja krokna. Jag hade under tiden avancerat till andra plats. Inför varv 4 släppte Ville om mig och Micke och jag tog täten och höjde tempot och fick en skaplig lucka till Micke som växte lite I 2 varv till. Sen börja jag känna av det höga tempot jag satt upp och mäckta inte med att hålla varvtiderna. Micke började knapra in meter efter meter och när det gått 30 min var han ikapp I långbacken och han gick om direkt. Jag hade syra upp till örsnibbarna och på de tekniska partierna jag kört riktigt snabbt på så börja jag vingla när jag var så trött. Tappa ganska många sekunder I 2 varv men sen hämta jag mig lite och fick upp farten mot slutet. Micke vann på 45 min. Jag var 30 sekunder efter och Ville var 3:27 min efter Micke, Per Kumlin hade det lite tungt och var 2 varv efter. Stackars Stefan Larsson vurpa rejält på första varvet med stora skrapsår som minne efter racet och gjorde en DNF.

Riktigt skoj idag men lite, lite, lite besviken att jag inte lyckades hålla Micke efter mig för engångs skull. Bara att kämpa vidare:-D
Imorgon blir det skidlopp 32 km på Nordrona om jag känner mig bra. Var rejält torr I halsen imorse och lite snorig och det blev ju rejäl hårdkörning idag så får se vad kroppen säger imorgon, är jag inte sämre än idag så kör jag.
Published with Blogger-droid v2.0.10

fredag 8 mars 2013

BEAUTIFUL MORNING


Solen stiger upp mot en nästan klarblå himmel. Det är kyligt ca -12 grader. I huvet snurrar några ord från en låt ''I'ts a beautiful morning''. Ett skönt morgon bonuspass på åkern utanför huset...

Imorgon blir det mtb xc race här hemma I sedvanlig ordning kl 10:00. På söndag är det skidtävling på nordrona I Norrtälje och det tänkte jag lite spontant vara med på. Ska ju bli strålande väder hela helgen så spår och upplevelsen kommer bli kanon...även fast man säkert blir rätt trött:-D
Published with Blogger-droid v2.0.10

torsdag 7 mars 2013

TIOGÅNGERENMINUT


Kvällens träning avklarad. Upp till galbier på trainern. 10*1 minutare på vägen upp. Körde lite safe I början men gasa på lite, lite mer hela tiden. Gick helt ok ändå trots väldigt seg och trött innan passet.
Published with Blogger-droid v2.0.10

HINDE MORGON SKATE


Bland de skönaste och vackraste små träningspassen man gör hör tidig morgon träning på skate skidor. Minus 6 grader, stenhård skare och solen som är på väg upp. Det är livet det!!! :-D
Published with Blogger-droid v2.0.10