fredag 30 november 2012

SKOTTA SNÖ IGEN

Håhåjaja...!!!
Simon vaknade 4:15 idag till min förtjusning så välling och frukosten är redan gjord.
Snöat inatt igen så det är bara att gå ut och skotta snö igen innan man snöpulscyklar till jobbet. Man får starta tidigare då det tar någon kvart längre till jobbet. Annars vilodag idag, bara lite 15 min bålträning.

Published with Blogger-droid v2.0.9

torsdag 29 november 2012

20/40 UPPFÖR GAVIA

Idag blev det en bit i gavia stigningen och där körde jag 20/40 sek intervaller. 2 st block på 15 min med några minuters vila emellan. Jobbigt som fasen då jag tryckte på hårt, som att försöka ta starten varje intervall...pust!!!
Förutom den träningen blev det ju snöpuls cykling till och från jobbet + lite snöskottning.
Hållit igång sedan 4:45 i morse så nu är man rätt mör. Nu blir det lite citronvatten och sedan sängen. Gissar på tidig morgon imorrn igen med snöskottning och en snöig tur till jobbet på hojen. Men då med fulldubbat på.

Published with Blogger-droid v2.0.9

ROSLAGEN I SITT VINTER ESSE

Nu står det snart i tidningarna: snökaos!! Lämna bilen hemma!! Insnöade! Dåligt plogat!

Då är det precis som det brukar här i roslagen när första snön kommer och som det gör varje år denna tid på året. Cyklingen till jobbet var ok. Inga växlar funka, fick springa där det gick uppför, tog ca 15 min längre tid till jobbet. Lite irreterad att jag inte tog distancykeln. Pendlarcykeln är lite väl tung och klumpig.
Men till imorrn ska distanscykeln vara fulldubbad och då blir cyklingen skojigare igen. Nu ska det slipas skidor:-)

Published with Blogger-droid v2.0.9

onsdag 28 november 2012

10*1

Fruktansvärt dåligt väder. Så back intervaller ställdes in. Blev trainer istället. 10*1 min 96% med 1 min vila emellan. Passet tog totalt dryga 35 min med 10 min uppvärmning och 5 min nedvarv. Effektivt pass!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

NYBÖRJARBRÖD

Nybörjarbröd var precis vad det hette och är. Min första sats bröd.  Allt för att ingå i Bakaegetbröds CK. Så många cyklister som är så duktiga på det baka så jag vill försöka att inte vara så mycket sämre.

Published with Blogger-droid v2.0.9

tisdag 27 november 2012

KONTROLL

Misär väder på pendelcyklingen idag. Regn och bara någon plusgrad, blåsigt och mörkt både till och från jobbet. Tur man cyklar en bit på lunchen så man får se lite dagsljus.
På kvällen blev det 4or. Har sovit dåligt inatt och har varit lite torr i halsen på dagen så jag bestämfe mig för att köra kontrollerat idag. Körde ganska hårt men placera mig så precis att jag kunde hålla så jämna 4or jag kunde, ca 20 watt under där jag brukar storkna. Gick riktigt bra. Nöjd med det. Hoppas nu på bättre sömn inatt.

Published with Blogger-droid v2.0.9

måndag 26 november 2012

CYKLING I NICE 2010



Cykling när den är som bäst. Lite tillbaka blick... Snart 2 år sedan.

söndag 25 november 2012

DISTANS SÖNDAG

Det var ett bra tag sedan jag körde distancykling. Men idag passa det. Stefan och jag körde en sväng runt erken och sedan en sväng mot velända och roslagsbro. Inget höjdarväder men torra vägar och ganska milt. Det var riktigt kul att köra distans som omväxling, blir ju annars en hel del intervall träning då det är lite effektivare. Men lite då och då måste distansen petas in i träning schemat.

Published with Blogger-droid v2.0.9

lördag 24 november 2012

STEFAN CHOCKAR I ALPERNA


Stefan gör en vacker och jämt kurva och trycker mer watt än micke uppför alpe d huez. Nya rekordet för stefan lyder 43:37 min. Förra var 48:11 min. Grymt bra. Att notera att Stefan vägde in på 70 kg, &icke på 60 kg och jag på 76 kg. Samt om man tycker watten visar lite mycket + så är det så ca 50-60 watt för mycket visar min trainer.
Published with Blogger-droid v2.0.9
______________________________________________________________________________________________________________________


SAMUEL BRÄNNLUNDS HEMLIGA FIL

Det står mitt namn och löpning men det är för filen är så hemlig och har täckmantel ;.)) 
Detta ar Samuels suveräna race upp till toppen till alpe d huez. Han satte rekordet dagen innan vi reste ned till VM i Brasilen. Samuel vägde in på 67 kg. Tror detta är ganska så svårslaget.


MICKE vs Alpe

39:30 min körde micke på. Samuels tid står sig. Jag blev slagen igen.

Published with Blogger-droid v2.0.9

ALPE D HUEZ RACE

Gick strålande i 15 min sen blev jag trött och fick växla ned. Jag hängde med min bästa tid i 15 min sen börja tappet. Tog 15 min att hämta sig något så jag kunde öka tempot lite bitvis den sista biten upp. Dagens tid blev ändå rekord för 2013 säsongen med 40:19 min. 3 sek bättre än min förra tid. Mitt förra års rekord på 38:22 min var onårbart idag. Samuel är kungen med sina suveräna 34:26 min. Får se om Micke kan rubba tiden. Jag tror det blir svårt. Vi får se jag skriver om det lite senare idag:-D

Published with Blogger-droid v2.0.9

fredag 23 november 2012

SKA VI ÄNDA UPP TILL TOPPEN


Imorgon lördag så blir det trainer race upp till alpe d huez. Det är den gula slingrande linjen/vägen som gäller upp till alpebyn. Blir jag, Stefan och Micke som ska race. Får se om Samuels rekord står sig. Ett är då säkert att jag kommer inte hota rekordet.

Alpe d'Huez and the Oisans from 28,000 feet up

Ser inte så farligt ut från denna höjd.

torsdag 22 november 2012

OLIKA LIKA

Dagens träning med risk för att vara tjatig men man blir ju gagiare med åren så det passar ju bra med typ nästan lika bilder dag efter dag men de är ändå olika, det är de små detaljerna som gör det.... 

Blev som planerat 4*4 min (20/40sek i 2 min och sen nästan max 2 min). Distansfart i vilan som är 4 min.
Jobbigt men under kontroll. Ett ok pass igen och jag vann över mig själv på dagens backe som var col d soulor. Bra jobbat!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

onsdag 21 november 2012

O K

Hade för dålig känsla för backintervaller idag så det blev effektiva 40 min på trainer istället på kvällen. Gick lite bättre idag än igår då jag spontankörde 4*4 min intervaller. Körde mot mig själv och vann dagens intervallrace uppför tourmalet stigningen. Detta pass får jag vara ok med då känslan var bra och watt siffrorna var helt ok.

Published with Blogger-droid v2.0.9

tisdag 20 november 2012

DET GÖR ONT

Trainer 10*1 min 96% med 1 min vila 70 % emellan. Idag storkna jag i galbier stigningen. Först 5 st stabila helt ok minutare. På 6e tokstumna jag. De 4a sista fick jag köra på runt 100 watt lägre för att orka mig igenom. Känns just nu som en skaplig formsvacka. Gör inte så mycket egentligen denna tid på året men precis lika odödlig som man känner sig i toppform lika dödlig känner man sig i dåligform. Känns som alla element på något sätt jobbar emot hela mig... Precis allt gör liksom lite för mycket ont!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

V A B

Magsjukan............hejochhå!!!!!!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

måndag 19 november 2012

LÄNGTAR TILL ÖN

Vägen mot Fataga på Gran Canaria. Lite skojigare vintercykling på ön...
Stefan syns som en liten, liten gubbe på cykel....på väg utför mot Playa de ingle.

Vackra stigningen ovanför Fataga mot San Bartelome. Mummakardemumma cykling!!!


söndag 18 november 2012

NORRTÄLJE CROSSGÄNG

Upp med Simon vid halv fem på morgonen. Efter frukost och morgonbestyr så gjorde jag iordning crossfikat och packa ned snitslar. Sedan iväg för att snitlsa upp dagens crossbana.

Idag var det cyclocross vid lommarskolan i vigelsjö. Det trista vädret gjorde att det var lite folk ute och det passa bra då vi körde rätt centralt. Cross-Anders var riktigt urstark idag och han drog upp ett högt tempo direkt efter start. Han fick en bra lucka i början av racet och jag som var närmast jagande fick bita ihop rejält för att täta luckan. I mitten av racet var jag ikapp och efter att legat på rulle något varv så attackera jag och fick lucka som jag höll till mål även fast Anders tog in lite mot slutet.
Efter prisutdelning och fika så tog jag ned snitslarna och cykla hem för lunch och ta hand om barnen då Irmis och hennes syrra Anna ska på bio.

Published with Blogger-droid v2.0.9

onsdag 14 november 2012

TIDEN KRYMPER

Dagens viktigaste händelse är avklarad och det var en timme backe och teknik träning på mtb hojen. Jag körde hemma vid borgbacken. Det blev 15*1:45 min backe och sen ca minuten utför på trixiga stigar.
Annars har det handlats mat, lagats mat. fyllt vedboden med ved och ta hand om 2 vilda barn. Tur att farmor finns så man hinner med träningen annars hade det bara blivit natt träning på denna tid i livet.

Published with Blogger-droid v2.0.9

tisdag 13 november 2012

INTE ALLTID LÄTTA DAGAR

Jag borde inte gnälla för de senaste dagarna har jag haft både sovmornar och somnat i soffan efter jobbet. Ändå är jag så seg och trött. Fick slita ut min kropp, ut till boden för att krama ur den lite feta svett droppar. Körde 4or och fick slita hårt för att klara snittet precis över 400 watt. Känner mig som jag ser ut!!!

Jag ska försöka mixa ihop lite musik och vacchi referat till ett nytt 4"4pass men jag vet inte när jag ska hinna få tid till det. Grejen är att det tar ett antal timmar att greja ihop passet då man vill att det ska låta hyfsat snyggt...får se om jag kan få ihop nått bra inom närmsta året. Behövs för inspirationen på trainern liksom...

Published with Blogger-droid v2.0.9

söndag 11 november 2012

MOUNTAINBIKE TRÄNING



Träningen i helgen blev ett race på lördagen upp till alpe d huez på trainern. Jag körde mot 
mig själv. På en tid jag satte ungefär under samma tid förra året. Jag vägde in på tunga 76 kg. Körde ganska så hårt men vågade inte pressa kroppen max då jag varit lite småhängig. Slog förra årets tid med nästan 2 min men var långt efter mitt rekord. Kändes skapligt ändå.
Lördag eftermiddagen tillbringades i Stockholm men fönstershopping, god mat och bio "SKYFALL". Natten tillbringades på hotell och söndagsmorgonens hotell frukost var superduper!!!
En sväng till IKEA hann vi med innan Irmis och jag åkte hem för att träna innan barnen var hemma igen. Dagens träning blev 15*1:50 min backe med teknik utför. Vädret var inte så kul och det var slirigt underlag men det regna inte under cyklingen iallafall. 

Published with Blogger-droid v2.0.9 

torsdag 8 november 2012

SVIKARE

Det är dryga dagar denna tiden på året. November är inte min favorit månad. Det roligaste som händer är när man får ta ut sig på cykeln. Idag var det ta ut sig på trainern - det är det som är näst roliga som händer.
Fast dagens pass blev lite av ett ''svikare'' pass. Denna variant av 20/40 och 4or ska ju köras väldigt hårt men hälften av passen jag kört denna höst har jag fått hålla igen lite då en light förkylning går upp och ned hela tiden. Kör man stenhårt så får man lite ont i halsen och blir mer snorig. Jag har ändå kunnat tränat ok denna höst om man jämför med Irma som förkylningen varit mycket starkare på och Irma har inte kunnat köra hårt många pass. Barnen är konstant förkylda. Men det är väl så det är. Så dagens pass höll jag igen lite på men jag genomför iallafall passen hittils :-)

Published with Blogger-droid v2.0.9

tisdag 6 november 2012

TRAINERPASSET GJORT

Körde 10*1 min intervaller mellan 460 och 500 watt. Kändes ok även fast jag var låg, trött och småhängig. Over and out!!! :-)

Published with Blogger-droid v2.0.9

RÄVDISKA

Vad skönt att man inte var ensam om det. Fanns ju till och med ord för det. Det som förut var tråkigt görs nu med glädje. Men finns ju mer roligare rävisar som: rävmecka, rävträna, rävblogga, rävjobba.... Så långt som rävjobba skulle jag nog inte sträcka mig om det inte rörde sig om att göra mtb-bana förstås.

Menrävblogga har det blivit mycket av de senaste, sena kvällarna då jag fixat en hel del i bloggen och layouten. Men när Simon gått upp vid 4-tiden på mornarna så har just detta rävandet inte varit så lyckat. Är tröttare än tröttast just nu. Så ikväll vill jag rävsova hur jag nu ska få till det...

Published with Blogger-droid v2.0.9

söndag 4 november 2012

www.gunnar.in

www.gunnar.in

KRÅNGLAR LITE

Har jobbat lite med en NY layout..... och för att krångla till det hela flyttat hela min blogg till en NY blogger adress.
www.gunnar.in
gäller förstås fortfarande.


www.tojren.blogspot.se
är blogger adressen som gäller nu :.))

lördag 3 november 2012

CAMPUSCROSSEN

Samtidigt som SM i cyclocross avgjordes i Sunne så kördes på Norrtäljes hemmaplan campuscrossen. Det hade såklart varit jätteskoj att köra SM men avståndet och ekonomin fick styra denna gång. Blev race hemma istället. Riktigt cyclocross väder och underlag bjöds det på oxå. Gick bra att köra och benen funka bra. Jag lyckades vinna även deltävling 3 av 5 i ckns cross cup. Skoj bana och bra träning idag!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9

PIGG SOM EN PIGGELIN

Jättfin morgon. Dimman lättar och solen kommer fram. Det är lördag men ingen sovmorgon här inte. La mig för sent igår och Iza har hostat inatt och Simon vaknade prick 4:00 på morgonen. Så innan alla andra har gått upp efter en skön lördagssovmorgon har en annan varit uppe en halvdag redan. Ute med Simon på mtbbane-rek och snart in för att byta om till cross kläder. Är ju cross race på Nordrona vid 10-tiden. Det ska bli skoj:-)

Published with Blogger-droid v2.0.9

fredag 2 november 2012

GRAN CANARIA NÄSTA




Nu är vinterns räddning bokad. Det blir ett träningsläger i mitten av januari på Gran Canaria. Stefan och jag åker dit igen då   det stabila vädret, fina vägarna och det kuperade landskapet gör det perfekt för mtb träning.



Här är platsen vi kommer att bo på som ligger i maspalomas. Hela kalaset med resan, boendet, transfer och cykel gick på 5008 kr per person. Riktigt prisvärt måste jag säga. Det bra priset är nog för att många åker utomlands under jul helgerna då det är många lediga dagar i år.
Ska bli hur skönt och kul som helst och något att träna inför när det är som mörkast och kallast här hemma.

GRAN CANARIA NÄSTA



Nu är vinterns räddning bokad. Det blir ett träningsläger i mitten av januari på Gran Canaria. Stefan och jag åker dit igen då   det stabila vädret, fina vägarna och det kuperade landskapet gör det perfekt för mtb träning.



Här är platsen vi kommer att bo på som ligger i maspalomas. Hela kalaset med resan, boendet, transfer och cykel gick på 5008 kr per person. Riktigt prisvärt måste jag säga. Det bra priset är nog för att många åker utomlands under jul helgerna då det är många lediga dagar i år.
Ska bli hur skönt och kul som helst och något att träna inför när det är som mörkast och kallast här hemma.