söndag 27 juni 2010

PARADIS FIKA

Dunderfint pass idag då vi körde ett cykeldistanspass till Simpnäs och tog en fika. Det blev nästan 2 tim fika i solen med Anders. En bedårande havsutsikt och goda nybakade bullar gjorde tiden ändå kort. Härligt var det!
Igår på midsommardagen så körde Jesper och jag ett kortare distanspass i Orsa på förmiddagen. På det passet blev det lite inlagt backträning då vi avverka 1 st riktig långa 10 min backe i tävlingsfart. Lite Italien känsla i den stigningen faktiskt då solen gjorde luften stekhet mot den branta backen och utsikten var gudomlig.
Dagen innan det, midsommarafton så körde jag Orsabiken. Lite korrigering där: Jag blev 9:a, inte 8:a som jag nämnde här tidigare.
Det var ett rätt kul race men kanske lite för snabbt race för att få en kanonplacering. Men jag körde på allt jag hade och efter en kanonstart då låg jag på rullen efter täten men jag mäkta inte med tempot efter ca 5 km då sanden sög musten ur benen. Jag tvingades släppa med sprängsyrafylldaben. Hade en rejäl schaktning någon kilometer men hämta mig sedan och tyckte jag körde bra resten av det korta racet. Min tid blev 55:54 min och jag var 3 min och 10 sek efter vinnaren Oskar Bylinder. Mer resultat här.

CYKEL NÄR DET ÄR SOM BÄST


...bedårande fika o väder!

SIMPNÄS FIKA



fredag 25 juni 2010

MÄKTIGT VACKERT



UPPE



STÅNGEN UPP


...i Orsa.

OJ IZA FLYGER



ÅTTAÅTTAÅTTA


...jag är väl inte bättre än så. Blev 8:a på kajtbiken idag. Orka bara följa täten ca 5 km sen körde jag själv resten av racet. Tyckte jag körde på bra idag men medelpulsen var bara 165 o maxp på 175. Ca 5-7 slag för lite. Körtiden var 56 min. Nu vilar Iza o jag ute på gräsmattan medans Irmis o Lena är ute o cyklar en sväng.

ORSA


...molnigt men ganska varmt. Jag börjar bli gammal. Kan ej sova längre än till 6 så jag tar en morgonpromenad på tidiga midsommarafton.

torsdag 24 juni 2010

GLAD MIDSOMMAR


Fick ett mms av Robban som är i Italien o cyklar. Från Cippo som var piratens träningsbacke. Blir såå sugen på att cykla i bergen. Får köra backen upp till Grönklint på lör o imorrn kajt'en. Nästan som Italien:-)

tisdag 22 juni 2010

lördag 19 juni 2010

NÖD OCH NÄPPE

På morgonen när vi vaknade så vräkte regnet ned här i Borås. Blir precis som vanligt här då med regn och lera. Men när vi senare kom till startplatsen så hade inte regnet ställt till det så mycket med banan utan den var ganska så fin trotts allt. Irma hade dock åter igen dragit på sig någon form av magsjuka. Iza var nämligen sjuk i magsjuka i torsdags och vi fick hämta henne från dagis. Irmis gjorde ett försök att starta men det gick inte långt innan hon klev av vit i ansiktet och helt slut. Oflytet med hälsan vill inte släppa greppet om oss. Jag hade i veckan känningar av förkylning och avbröt träningen i tisdags så jag var osäker på formen men det kändes ok idag.

När starten gick för det stora veteranstartfältet (alla vet klasser starta samtidigt denna dag) så kände jag direkt att jag fick kämpa hårt för att få position. Jag halka ned till runt 15 plats innan jag kunde börja avancera igen. Då gick det rätt fort att ta sig till runt 5:e platsen totalt och en 2:a plats i h-30. Men jag hade ett koppel kolmården cyklister tätt bakom mig och var hårt jagad. Ola H hade en riktigt dålig dag och låg en bit ned i fältet. Istället var kraften hos Andreas S som körde mycket starkt och ledde från start till mål i h-30. Jag hade inte den riktiga toppen idag och fick ge mig för Johan A som oxå körde fort idag. Jag höll med nöd och näppe 3:e platsen till mål och det är jag riktigt nöjd med med den sega känslan i kroppen. RESULTAT HÄR

Imorgon är det race här igen i Borås. Hoppas kroppen och framförallt benen hinner återhämta sig. Irmis lär nog inte starta imorgon då hon inte alls mår bra.

onsdag 16 juni 2010

BRA PÅ TV KANSKE

Strålande väder idag på distanspasset så idag var det kul att cykla. Fick sällskap av Anders denna dag och vi körde runt Rådmansö på småvägar. Fikat blev på Ica Gräddö.

Kul att cykla var det dock inte igår kväll då jag plötsligt bröt mtb-tempo-racet här hemma. Jag var helt tom i benen och det spred sig till huvet så när jag kört 1 varv av 4, och körde 20 sek långsammare än sist då blev det för mycket för huvet så jag gick in och duscha och satte mig framför TV:en istället och deppa. Formen och kroppen spökar verkligen iår.

I helgen är det cuptävlingar igen på banor som jag gillar men hoppas bara att man kan vara lite mer i slag än sist i Borlänge då man verkligen hade sega dagar. Nu orkar jag inte skriva mer, ska kolla lite på TV istället.

10:E PICKNICKEN





KAFFE I GRÄDDÖ



MORGONPROMENAD



VACKERT



fredag 11 juni 2010

SLALOMBACKEN XC


NY-gammla slalomback banans xc dragning. Ca 2 km, snabbt underlag med många höjdmeter.

söndag 6 juni 2010

STARTEN ÖREBRO TRÄNINGS XC

ÖREBRO HELG

Det var träningshelg i Örebro denna helg. Så Irmis, Iza och jag dundra iväg tidigt lördagsmorse till Örebro och till Ola och Sara. På lördagen blev det ett distanspass på 4 tim tillsammans med Ola och några av hans klubbkompisar uppe vid ånnaboda. Medelpuls 126 men benen var sega. Väldigt sega till ochmed till fikat. Gick dock lite bättre efter fikat.

På kvällen så bar det av gående ned till Örebro centrum där det var en medeltidsdag och massor av utställare och människor. Iza hade bara den stora lekparken i huvet så det blev gungning!!!

Flygning!!!

Promenera längst med ån i centrala Örebro.

Iza var fascinerad av det stora slotten där det tydligen bodde troll enligt henne.

Idag så var det träningsrace på almbys mtb spår. Irmis tyckte banan var lite väl svår och hade stora problem att våga köra bland alla stenar och rötter.

Jag gjorde mitt bästa på den stökiga banan och hade dagen till ära riktigt bra ben. Jag kunde dock inte förmå mig att ens hänga med Ola någon kilometer idag då han bara försvan men jag hade en fight med Thomas J från almby.

Ola var snabb idag...igen!!!

Iza plockade blommor längs spåret!!
Tack Ola och Sara för gästfriheten och den goda maten!!!

tisdag 1 juni 2010

NEEEW RECORD!!!!!!

Nytt super rekord av mig upp till Alpe d hues. Helt galet bra!!! Enligt mig själv. Var tvungen att kolla kalibreringen efteråt men den var samma: 0,0. Samt vikten var samma 77 kg. Luttrycket var 8 kg och precis som det var i vintras när jag körde alpen sist. Precis samma inställningar. Fundera på skillnaden och det var väl att jag laddat lite mer och haft 2 vilodagar innan, precis som till en riktigt tävling. Jag var riktigt sugen på att racea idag oxå. Jag kan banan bättre nu oxå och vet precis var man ska trycka på för att vinna tid. Redan i starten efter några min var jag 200 meter före min förra bästa tid. Man ser på kurvan att jag gjorde ett kanon lopp. Nöjd som fasen är jag då man ser att kraften finns där. Imorgon blir det lite lugn distans cykling och på torsdag så är det 15 gånger i slalombacken igen. Gäller att vara förbered till helgens träningsläger i Örebro. Ryggen är riktigt bra idag, är bara lite extra stel.